Program Highly Immersive (HIP)

Berikan rating (star) untuk artikel ini

(jumlah 0 undian)
Saiz Font: Decrease font Enlarge font
image

Highly Immersive Programme atau HIP adalah program di bawah dasar MBMMBI iaitu Memartabat Bahasa Melayu dan Memperkukuh Bahasa Inggeris.  HIP diwujudkan di bawah memperkukuhkan Bahasa Inggeris dengan mewujudkan persekitaran Bahasa Inggeris di sekolah.  HIP dilaksanakan mulai tahun 2016 beberapa buah sekolah terpilih sahaja dan pada tahun 2018 HIP dilaksanakan di semua institusi pendidikan di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia

 Untuk smkgs, salah satu program HIP yangg dijalankan sepanjang tahun mulai 2017 hingga sekarang ialah "3-minute speech" yang dijalankan semasa perhimpunan rasmi mingguan. Murid pra- universiti dan arus perdana mengambil bahagian untuk berucap selama lebih kurang 3 minit dengan topik-topik menarik. Program ini bukan sahaja menggalakkan murid bertutur dalam bahasa inggeris tetapi juga meningkatkan keyakinan diri para murid.

Tahniah kepada Unit bahasa Inggeris yang diketuai oleh Ketua Panitia Inggeris iaitu Pn Zuraida Pakir Latif dan juga guru-guru dibawah panitia inggeris. 

  • email Email kepada rakan
  • print Versi cetak
  • Add to your del.icio.us del.icio.us
  • Digg this story Digg thisx

Hantar pendapat anda comment Pendapat (0 dihantar)

Powered By CONNECT.TEAM| All Right Reserved Sekolah Menengah Kebangsaan Gombak Setia (SMKGS)